Pardubice 17. listopadu 400 739 593 111 , 730 117 883

Holice 466 531 171 , 739 593 114

Květinářství Globus Pardubice466 924 098 , 739 593 116

Kategorie

Blíží se Dušičky

Již brzy se hřbitovy po celém Česku rozjasní mihotajícím se světlem svíček. Přelom října a listopadu je spojen s tradiční vzpomínkou na ty, kdo s námi již nejsou. A není to jen 2. listopad, na který Dušičky připadají. Dušičkové kytice a další dekorace na hroby chystají lidé už s předstihem, aby předešli shonu na poslední chvíli. Připravte se i vy.

Vsaďte na odolné květiny i přírodní prvky

Dušičkové kytice, věnce a další aranžmá si můžete vyrobit doma nebo koupit již připravené. Květinářství chystají nejen dušičkové kytice na hrob, ze kterých si rovnou můžete vybrat, ale i další dekorace. Lze si je navíc objednat i na míru podle vašich představ.

Základním pravidlem, kterého je třeba se při výběru květin, které se na hrob pokládají, držet, je to, že musí odolat nepřízni počasí. Podzim s sebou přeci jen přináší nejen slunečné barevné dny, ale také déšť, první mrazíky a sychravé počasí.

Dušičky každoročně připadají na 2. listopadu a jsou tradičním svátkem,
při kterém si lidé připomínají památku zesnulých. Obvykle během nich míří
na hřbitovy, aby na hroby těch, na které vzpomínají, položili květiny a zapálili svíčky.

 Víte, jaké květiny jsou dostatečně odolné, a hodí se proto k dušičkové výzdobě? V první řadě jsou to chryzantémy. Jejich košaté trsy jsou oblíbené i jako podzimní dekorace teras a vchodů do domů. Není divu,
jsou efektivní, vydrží a pěstují se v atraktivních podzimních barvách jako je žlutá, oranžová, vínová a další.

Dekorace na hrob tak nemusí být nijak složitá, pokud preferujete jednoduchost, vystačíte si právě s květinami v květináči. A nemusí to být jen chryzantémy, odolné jsou také vřesy, macešky nebo astry. Ty lze rovněž kombinovat dohromady a umístit je do jednoho většího květináče. 

Jak vyrobit kytici na Dušičky?

Na dušičkovou vazbu se často používají přírodní prvky – sušené květiny, sušené makovice či obilí, oblíbené je také jehličí, respektive větvičky jehličnanů. Chcete-li se do výroby dušičkové kytice pustit sami, shromážděte si nejprve všechny komponenty.

Sušené květy i další prvky seženete v zahradnictvích či květinářstvích. Jako podklad využijte větvičky jehličnanů, které nejsou tolik náchylné k opadání, například jedle nebo stříbrný smrk (na ten pozor, dost píchá). Vázacím drátem k nim potom můžete upevnit vybrané sušené květy a další prvky, například s podzimem spojené dekorace na drátku jako jsou jablíčka, dýně, figurky ježků, šišky a podobně. (Těmi lze mimochodem ozdobit i květináče s kytkami a s příchodem podzimu je rovněž naleznete v nabídce většiny květinářství).

Podobně můžete postupovat také v případě dušičkových věnečků. V obchodech seženete různé druhy korpusů, které lze omotat a ozdobit, nebo si základ pro věnec můžete vyrobit sami z větviček. Dál budete potřebovat vázací drát, kleště nebo nůžky, tavnou pistoli, ozdobné větvičky například túje nebo jehličnany, šišky, barevné listí, kaštany, šípky nebo jiné plody podzimu. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jak prvky na věneček poskládáte. 

  Pořiďte vše na jednom místě

  Pokud nemáte čas nebo se vám do výroby dušičkových kytic, věnců a dalšího dušičkového aranžmá nechce,
  přijďte k nám do květinářství

  Rádi pro vás připravíme nejen dušičkové kytice, ale i věnce a dušičkovou výzdobu. V naší nabídce naleznete i svíčky,
  lucerny a další dekorace, které můžete rovnou položit na hrob, a o Dušičkách tak uctít památku a vzpomenout na své
  blízké.

© Copyright 2020 BL květinka