Pardubice 17. listopadu 400 739 593 111 , 730 117 883

Holice 466 531 171 , 739 593 114

Květinářství Globus Pardubice466 924 098 , 739 593 116

Kategorie

Květiny na Valentýna. Oslňte květomluvou i oblíbenými květy

Květina místo slov. Valentýn už je v Česku poměrně zdomácnělý svátek. Tradičně si tak lidé 14. února, na kdy Valentýn připadá, vyjadřují svou lásku drobným dárkem nebo společným zážitkem. Součástí toho všeho je obvykle i kytice. Tou toho totiž můžete říct mnohem víc, než si myslíte. Využijte toho, že i květiny mohou mluvit a oslňte svou lásku nečekaně.

Kytice k Valentýnu patří jako vánoční stromek k Vánocům nebo pomlázka k Velikonocům. Samozřejmě je to lehká nadsázka, ale květinou svou drahou polovičku potěšíte vždy. Na Valentýna dvojnásob. A když použijete květomluvu, bezpochyby zabodujete. 

Co že to ta květomluva je? Každá květina má svůj skrytý význam. Díky této symbolice tak můžeme druhému říct, co cítíme, nebo i to, co se zdráháme říct nahlas. Význam květin pak určuje jejich druh i barva. Pojďme se tak podívat, co která květina symbolizuje. 

Růže? Sázka na jistotu

Nejčastější květiny k Valentýnu obvykle bývají růže. Ty samy o sobě symbolizují lásku a navíc i vášeň. Když potom zvolíte rudé růže (klidně jen jednu jedinou), je význam zcela jasný i těm, kteří s květomluvou nejsou obeznámeni. Vzkaz je v tomto případě jasný: Miluji Tě! Zkrátka upřímná a opravdová láska.

TIP: Kytice na Valentýn může k vaší lásce doputovat i bez vás, přes kurýra. A tím, jakou květinu vyberete, jí řeknete vše, co máte v srdci. 

Bílé růže znamenají morální čistotu, pokoru a nevinnost, oranžové vyjadřují touhu, růžové štěstí a něžnost. A jakým růžím se při výběru kytice na Valentýna raději vyhnout? Těm žlutým. Ty totiž symbolizují přátelství a v den, kdy chcete slavit lásku, se tak příliš nehodí.

 Karafiáty jsou zase v módě

Velice oblíbené jsou jako květiny na Valentýna lilie. Vznešené a elegantní velké květy jsou oslnivé a vyjadřují oddanost a čistotu. Obdobně jsou vnímány i kaly, které symbolizují krásu, nevinnost a vznešenost. Ovšem díky svému vzhledu je kala vnímána také jako květina, která má sexuální význam. 

Vhodné květiny na Valentýn jsou také tulipány, gerbery a dokonce i karafiáty, ke kterým se bohužel váží předsudky jako ke květinám socialismu. Rozdávaly se totiž v dobách minulých třeba na MDŽ ve velkém. Jsou to přitom krásné květiny vonící po hřebíčku. A co říkají?

Bílý karafiát značí štěstí a čistou lásku, růžový říká "nikdy na Tebe nezapomenu" a je vhodný i jako vyjádření lásky k mamince, červený značí hlubokou lásku, obdiv a náklonnost. Kombinace těchto tří je pak jako kytice k Valentýnu tou nejvhodnější. Rozhodně nedoporučujeme žluté karafiáty, ty totiž znamenají odmítnutí.  

Valentýnská kyticeKytice na ValentýnaValentýn kytkaKytka na ValentýnaKytice Valentýnská

A co se líbí vám?

Řeč květin je jedna věc, druhou je vkus toho, kdo valentýnskou kytici kupuje. V neposlední řadě je pak dobré vzít v potaz i to, jaké květiny se vaší lásce líbí. Že jsou to žluté karafiáty? Potom klidně zvolte je. 

Kytice na Valentýna však rozhodně nemusí být jednotvárná. Přijďte k nám do BLkvětinka a nechte si uvázat kytici na přání. Poradíme, jaké květiny k sobě jdou a čím kytici na Valentýna oživit. 

© Copyright 2020 BL květinka