Pardubice 17. listopadu 400 739 593 111 , 730 117 883

Holice 466 531 171 , 739 593 114

Květinářství Globus Pardubice466 924 098 , 739 593 116

Kategorie

Kytice symbol potěšení

Zamysleli jste se někdy nad otázkou, jakou kyticí obdarovat ženu nebo muže k svátku, narozeninám anebo jen tak, že vám na někom záleží? V našem květinářství vám rádi poradíme, jak tuto konkrétní, pro mnohé neřešitelnou záludnost rozlousknout.

Na světe existuje několik typů žen a mužů s odlišnou charakteristikou osobnosti, ale nejdůležitější je na každého pohlížet až dovnitř, do jeho já. Běžně se jedná o drobné příležitosti, jako je třeba svátek, narozeniny či výročí, které si zaslouží malou pozornost ve formě té správné kytice. Mnoho květin s sebou nese svůj jedinečný význam, a proto je občas trochu obtížné vybrat květinu pro onu příležitost.

Někdo svátek slaví, jiný ne, ale jaké vlastně jsou ty zmíněné květiny a kytice pro různé osobnosti a příležitosti? V případě narozenin volíme mnohem bohatší kytici z několika druhů květin, ale k svátku se vybírá menší pugét květin. A samozřejmě ne proto, že bychom snad chtěli na někom ušetřit.

Žena a květina patří od pradávných dob k sobě. Pro každou ženu je dokonalý jiný typ květiny. Nejvhodnější je poskládat kytici z tradičních květin, jako je růže, tulipán, gerbera, lilie, ale můžeme jít prostě jen s dobou a vybrat z méně typických kytek, jako je frézie, hortenzie, pivoňka, apod. V kombinaci s eukalyptem vytvoříme nezapomenutelné ohromení ženské duše.

Pro vhodný výběr se můžete zaměřit na tzv. květomluvu.

Květiny a mluvit? Ano, je to tak.

Květomluva se používá už velmi dlouho dobu. Připomeňme si význam některých květin, když ,,mluví“.  

  • Růže = symbol lásky a úcty  
  • Tulipán = spolehlivost a věrnost
  • Gerbera = upřímnost
  • Lilie = ,,Miluji Tě“
  • Frézie = nevinnost
  • Orchidej = vášeň a smyslnost

Kytice už dávno neznamená nutně dárek jen a pouze pro ženy, ba naopak, v dnešní době je obdarování muže kyticí běžná věc. Pro chlapce a muže je nejvhodnější volit kytice z orchidejí, růží, bambusů, karafiátů nebo jiných květin, kterou vyjádříte vaše city. Když ji okořeníte ještě nějakou uzeninou, alkoholem nebo zeleninou, tak potěšení z jejich strany přijde jistě hned.

Bude nám ctí, když se tohoto potěšení ať už pomocí řezaných nebo hrnkových květin budeme moci účastnit společně s vámi. Neváhejte nás kontaktovat.

© Copyright 2020 BL květinka