Pardubice 17. listopadu 400 739 593 111 , 730 117 883

Holice 466 531 171 , 739 593 114

Květinářství Globus Pardubice466 924 098 , 739 593 116

Kategorie

Kytice z lásky? První máj je tu

Zatímco v kalendáři je nejčastěji 1. květen označen jako Svátek práce, lidé ho vnímají úplně jinak. Jako svátek zamilovaných! V českých luzích a hájích je dokonce populárnější než svátek svatého Valentýna. Co nesmí chybět? Určitě polibek pod rozkvetlou třešní. Ta se v posledních letech ale shání poměrně špatně, stromy už zkraje května bývají často odkvetlé. Nahraďte ji proto klidně kyticí, kterou své lásce na První máj darujete.

Nezapomeňte na svou lásku. Už prvního května jí můžete udělat radost kytičkouJak by měla vypadat? To je z velké části na vás. Řiďte se tím, co má vaše drahá polovička ráda. To ji potěší nejvíc.  

Historicky se k Prvnímu máji váží rudé růže. Ty ale souvisí také s jeho druhou tváří, kterou je Svátek práce. Rudé růže symbolizuji v tomto kontextu solidaritu a boj za práva pracujících. Bývaly součástí průvodů i oslav práce. Nicméně rudé růže jsou a vždy budou především symbolem velké lásky. Zkrátka a dobře, pugét rudých růží nebo klidně jen jedna jediná jsou vždy tou správnou volbou. 

Jako prvomájové květiny se pak hodí všechny jarní květiny, například tulipány, fialky, lilie i narcisy

Tradice českého venkova

Že je to stále málo? Potom budete muset do lesa. Ne na květiny, ale pro májku někdy označovanou také jako máj či máje. Jedná se rovnou o strom, nejčastěji mladý tenký kmen, který dosahuje délky několika metrů. Na jeho špičce se ponechají větvičky, na které se naváží barevné stuhy.

A co s májkou? V noci z 30. dubna na 1. května ji postavte u domu své lásky. Dáte tak najevo všem, že vaše drahá polovička už není k mání. Tato tradice pamatuje už několik staletí a ještě stále na českých vsích přetrvává. Většinou je dnes stavěna spíš obecní májka, nicméně ani tyto "individuální" májky ještě úplně nevymizely. 

V BL Květinka vám sice májku nepřipravíme, ale rozhodně umíme krásné jarní kytice, kterými svou lásku jistě potěšíte. Stavte se v našich prodejnách v Pardubicích nebo Holicích a nechte si uvázat kytici plnou lásky na Prvního máje.

  

© Copyright 2020 BL květinka