Pardubice 17. listopadu 400 739 593 111 , 730 117 883

Holice 466 531 171 , 739 593 114

Květinářství Globus Pardubice466 924 098 , 739 593 116

Kategorie

Vánoční výzdoba pro každého. Vyrobte si věnec, svícen či závěsnou dekoraci

Na vánoční atmosféru není nikdy pozdě. S úderem prvního adventu doma hned nemusí být kompletní vánoční výzdoba. Naopak! Větvičky často do Vánoc zvadnou a někdy i opadají. V průběhu prosince je proto ten správný čas vánoční dekorace doplnit, obměnit nebo oživit. Samotná příprava, výběr nebo domácí výroba vánočních dekorací člověka správně vánočně naladí. Konec konců, vánoční výzdoba bytu dokresluje tu pravou vánoční atmosféru.

Mezi základní barvy Vánoc patří zelená, červená a zlatá. Pokud tak doma najdete něco v těchto barvách, třeba i povlak na polštářky na pohovku, rozhodně nešlápnete vedle.

V těchto barvách bude krásná i vánoční výzdoba na stůl. Můžete ji snadno vytvořit z ovoce a přírodnin, které doma už máte, nebo je nasbíráte během jedné procházky do lesa či parku. Větvičky pak koupíte na trhu, v květinářství, zahradnictví, případně tam, kde mají vánoční stromky. Tohle všechno pak můžete naaranžovat na talíř, do mísy nebo vázy. Použijte jablíčko a pomeranč, skořici vcelku, hvězdičku badyánu, vlašské ořechy či šišky. Ty nastříkejte sprejem třeba do zlaté barvy a doplňte červenou stuhou. Barvy samozřejmě obměňte dle svého vkusu.

Závěsné dekorace oživí okna i dveře

Těmito komponenty lze ozdobit vánoční svícny na stůl či vánoční svícny do oken. Stejně tak se do oken hodí závěsná vánoční výzdoba oken, která je stejného typu jako vánoční výzdoba na dveře. Stačí svázat několik větviček jehličnanu, doplnit je větvičkou jmelí a pomocí tavné pistole nebo drátků připevnit vybrané dekorace. Vánoční šmrnc dodá dekoracím barevná stuha, kterou věnce i vánoční vazbu zavěsíte na dveře či do oken.

Stejný princip uplatníte v případě vánočního věnce na dveře. Jeho korpus můžete zakoupit. V obchodech seženete korpus z polystyrenu, slámy, proutí, drátků i živých větviček, díky čemuž budete mít o starost míň. Věnec si však jistě zvládnete vyrobit sami. Budete potřebovat větvičky jehličnanu a drátek. Věnec potom dekorujte podle toho, zda přijde na dveře nebo to bude vánoční věnec na stůl. Jeho poloha je totiž důležitá pro to, jaké dekorace zvolíte a jakou formou je připevníte. Na stole si můžete dovolíte i svíčky nebo větší doplňky, takže z věnce vlastně uděláte vánoční svícen na stůl.

Nejen pro věnce a svícny můžete k nám

Nemáte čas vánoční dekorace vyrábět? Přijďte si je vybrat k nám. V nabídce naleznete minimalistické i hojně zdobené vánoční svícny, vánoční věnce a další vánoční výzdobu. Pokud si nevyberete, rádi si vyslechneme vaši představu a vyrobíme pro vás vánoční dekorace dle vašich přání. Stejně tak máme v nabídce prvky, z nichž si můžete poskládat a vyrobit vánoční výzdobu po svém. Navoďte si doma přesně takovou atmosféru, abyste prožili ty nejkrásnější Vánoce.

Kde nás najdete

Tak šťastné a veselé!

© Copyright 2020 BL květinka