Pardubice 17. listopadu 400 739 593 111 , 730 117 883

Holice 466 531 171 , 739 593 114

Květinářství Globus Pardubice466 924 098 , 739 593 116

Kategorie

Velikonoční kytice a dekorace. Hrají barvami, ale mohou být i střídmé

Nejbarevnější svátky každého roku právě přichází. Jsou výjimečné právě svou pestrostí, ale i tím, že nikdy nejsou v tom samém termínu. Letos Velikonoce připadají na přelom března a dubna, Velikonoční pondělí pak přímo na 1. dubna. Připravte se včas a vyzdobte svůj domov jarními květinami, velikonočními dekoracemi a všudypřítomnou zelení!

Mezi velikonoční květiny patří vesměs ty, které kvetou na jaře, v období Velikonoc, jsou plné barev a sytosti – narcisy, tulipány či hyacinty. Zatímco narcisy symbolizují nový život, tulipány jsou předzvěstí jara. Vypadají krásně a po zimě jsou vítanou svěží dekorací každého domova. Oblíbené jsou jak kytice z jednoho druhu těchto květin, tak kombinace. Narcisy a hyacinty pak krásně vypadají přímo v květináči, kdy se poté, co je přinesete z obchodu, krásně rozvinou a okouzlí. Velikonoční atmosféru jim můžete dodat pomocí zápichu s velikonočními prvky jako jsou vajíčka, zajíčci, kuřátka a podobně. 

Věděli jste však, že mezi velikonočními květinami figurují také lilie? Přestože v období Velikonoc přirozeně nekvetou, mají výraznou náboženskou symboliku. Pojí se s několika mýty a v křesťanské symbolice představují cibulky lilií hrob Ježíše Krista, jejich květy pak Kristovo vzkříšení. Podle legendy lilie vyrostly na místě, kam dopadla krev Ježíše při ukřižování. Odhlédneme-li od této symboliky, je nutno podotknout, že lilie budou na každém velikonočním stole vypadat báječně. Jejich velkolepé květy a výrazná vůně jsou jasným argumentem, proč s nimi letos počítat i u vás doma.  

Co by na Velikonoce nemělo chybět jsou také svěží zelené větvičky, které připomínají obnovu života a jara. Ty rovněž ve váze poslouží jako příjemné zátiší k zavěšení velikonočních kraslic, jiných velikonočních vajíček a dekorací. 

Věnec z kočiček je klasika

Samostatnou kapitolou jsou potom velikonoční věnce. Vypadají krásně na dveřích a jsou vlastně i tím prvním, co velikonoční návštěvy, které k vám míří, včetně koledníků uvidí. Mohou však být samozřejmě i položené na stole. Vyrobit velikonoční věnec je snadné, nejjednodušší variantou je věnec ze stočených větviček vrby, tzv. kočičky, nebo jakýchkoli větviček, které se začínají zelenat, či proutků. Takový věnec může zůstat čistě přírodní, případně ho můžete ozdobit velikonočními dekoracemi ve formě vajíček, barevných stuh, barevných květů, zajíčků a podobně. 

Ať již zvolíte pro svůj domov velikonoční kytici z jarních květů nebo elegantní kytici lilií, jarní květiny v květináči nebo velikonoční věnec, není nic snazšího, než tuto velikonoční výzdobu svěřit do rukou profesionálů. V BLkvětinka pro vás máme řezané květiny, hrnkové květiny, velikonoční i jarní dekorace a velikonoční věnce. Přijďte k nám do BLkvětinka a vyberte si velikonoční výzdobu z naší nabídky. Rovněž pro vás připravíme velikonoční kytice i velikonoční věnce podle vašich přání a preferencí.  

© Copyright 2020 BL květinka